Mrkvový krém
Čerstvý zázvor povýší polévku o několik stupňů!
Ingredience
- 4 středně velké mrkve
- 1 středně velká brambora
- asi 1 cm čerstvého zázvoru
- 100 ml šlehačky
- sůl
- případně trošku škrobu
- pažitka
Postup:
- Zeleninu očistíme, oškrábeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody (500-600 ml).
- Když zelenina změkne, přistrouháme ještě čerstvý zázvor, necháme přejít var a rozmixujeme.
- Přidáme šlehačku a ještě necháme projít varem. Pokud je polévka příliš hustá, naředíme ji troškou horké vody, pokud je naopak řídká, zahustíme troškou škrobu rozmíchaného ve studené vodě. Na talíři zdobíme nakrájenou pažitkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.