Mrkvový krém

Čerstvý zázvor povýší polévku o několik stupňů!

Ingredience
  • 4 středně velké mrkve
  • 1 středně velká brambora
  • asi 1 cm čerstvého zázvoru
  • 100 ml šlehačky
  • sůl
  • případně trošku škrobu
  • pažitka

Postup:

  1. Zeleninu očistíme, oškrábeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody (500-600 ml).
  2. Když zelenina změkne, přistrouháme ještě čerstvý zázvor, necháme přejít var a rozmixujeme.
  3. Přidáme šlehačku a ještě necháme projít varem. Pokud je polévka příliš hustá, naředíme ji troškou horké vody, pokud je naopak řídká, zahustíme troškou škrobu rozmíchaného ve studené vodě. Na talíři zdobíme nakrájenou pažitkou.

Související