Místa v kroužcích domu děti a mládeže v Teplicích rychle mizí. Ukrajinské rodiny o ně mají velký zájem

13. duben 2022 12:30

Dům dětí a mládeže v Teplicích nabízí ukrajinským dětem, jak vyplnit volný čas. Dopoledne tam připravují program pro předškoláky, starší děti mohou přijít na odpolední kroužky. Přihlásily se už desítky zájemců.

Olena utekla s dětmi před válkou na Ukrajině. Teď se jako učitelka zapojila do vedení adaptační dětské skupiny. Koná se každé všední dopoledne a děti vystřídají různá oddělení domu dětí a mládeže – od přírodovědného, přes keramické dílny až třeba po tělocvičnu. Pro školáky pak fungují odpolední kroužky.

Zájem je podle ředitele teplického domu dětí a mládeže Aleše Percha velký, zbývá už jen několik volných míst, třeba ve florbale nebo tanečním kroužku. Zatím mají ukrajinské děti kroužky zdarma, vše je v režii domu dětí a mládeže. To se pokusí získat peníze z právě vypsaného projektu ministerstva školství.

Volnočasové aktivity školákům nabízejí také fotbalové kluby nebo základní umělecké školy. V Postoloprtech pak například plavecká škola Bublina zorganizovala zdarma kurzy plavání pro maminky s dětmi.

Spustit audio

Související