MHD v Ústí nad Labem a Mostě jezdí podle prázdninových jízdních řádů

12. březen 2020 08:29

V Ústí nad Labem a Mostě jezdí MHD podle prázdninových jízdních řádů. V Děčíně se k tomuto provozu přidají od 16. března.

Prázdninový režim zvažuje také Ústecký kraj pro linkové autobusy. Změny v dopravě souvisejí se zavřenými školami kvůli prevenci před šířením koronaviru.

V Ústí nad Labem se opatření dotklo autobusů a trolejbusů. Až do odvolání pojedou podle prázdninových jízdních řádů.

„Nebudou v provozu trolejbusové linky číslo 58 a 59, dále nebudou v provozu školní spoje na linkách 9, 15, 19 a 27,“ upřesňuje mluvčí ústeckého dopravního podniku Jana Dvořáková.

Nepojede tak třeba autobus číslo 15 v 7:05 z Vaňova do Revoluční, nebo autobus číslo 19 v 7.27 z Mírového náměstí.

Dopravní podnik Mostu a Litvínova zrušil školní autobusové linky už 11. března. Dopravní podnik Děčín informuje, že omezení zavede 16. března. V Litoměřicích, Lovosicích a Lounech, kde jezdí Autobusy Karlovy Vary se zatím jízdní řády nemění.

„V současné době zatím ani jedno z měst nic neomezilo,“ potvrzuje vedoucí divize dopravní firmy Iveta Kastnerová.

V Bílině, Roudnici nad Labem a Teplicích zajišťuje MHD společnost Arriva. „Co se týká Bíliny, není tam momentálně nějaká domluva, že by docházelo k omezení. V Roudnici, tam až na jediný autobus všechno zůstává. V Teplicích čekáme na odpověď,“ uvedl její mluvčí Martin Farář.

„My k žádnému prázdninovému provozu přistupovat nebudeme, my vlastně žádné čistě školní spoje neprovozujeme, všechno máme zakomponované do normálních linek,“ vysvětluje za odbor dopravy v Teplicích Jakub Číže.

Martin Farář upozorňuje, že Arriva provozuje autobusy i na některých krajských linkách: „Co se týká linkových autobusů, kraj to projednává a řeší všechny možné alternativy. Zatím v tuhle chvíli jako dopravce nic nevíme.“

Provoz linkových autobusů projedná 12. března krajský úřad Ústeckého kraje. Uvedl to Jakub Jeřábek z odboru dopravy.

Spustit audio

Související