Mexický kotlík
V horku se hodí ostřejší pokrm.
Ingredience
- 400 g vepřového plecka
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 konzerva směsi kukuřice a fazole
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- sůl
- kořenící směs chilli con carne
- 1 lžíce medu
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do zlato-žluta a pak přidáme plátky česneku a necháme rozvonět.
- Na základ dáme maso nakrájené na kostičky, solíme, okořeníme směsí chilli noc carne, opečeme, podlijeme, přidáme lžíci medu a dusíme skoro do měkka.
- Přidáme rajčata a dodusíme.
- Úplně v závěru přidáme konzervovanou kukuřici a fazole, necháme prohřát. Podáváme s rýží.
Související
-
Yam mexický – rostlina, která může za antikoncepční pilulky
Nejstarší botanická zahrada České republiky - ta v Liberci skrývá řadu unikátů, rekordů a rostlinných pokladů. Jedním z nich je třeba yam mexický. Nenápadná rostlin...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.