Mexická pánev

Když jako přílohu zvolíte tortillu, bude mexická atmosféra dokonalá.

Ingredience
  • 400 g vepřové krkovice
  • půl hrnku fazolí nebo 400 g konzerva fazolí (pak odpadá vaření fazolí)
  • 1 cibule
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • pár fazolkových lusků
  • 3-4 rajčata
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • kořenící směs chilli con carne
  • 1 lžička cukru
  • sůl

Postup:

  1. Fazole přes noc namočíme ve studené vodě a druhý den v jiné neosolené vodě uvaříme. Nebo použijeme fazole konzervované.
  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájený česnek a na malé kousky nakrájené maso. Osolíme, opečeme.
  3. Přidáme protlak a znovu opečeme, okořeníme chilli con carne, podlijeme a dusíme.
  4. Můžeme přidat ještě fazolkové lusky a nakrájená rajčata a udusíme, až je maso měkké.
  5. Pokud je to zapotřebí, můžeme v závěru zahustit troškou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve studené vodě. Provaříme a chuť vyladíme lžičkou cukru.

Související

  • Mexická polévka

    Vydatná, přesto ne těžká polévka. 

  • Mexická fazolačka

    Zahajujeme vydatnou polévkou… Suroviny a postup: Čtvrt kg bílých fazolí namočíme přes noc do studené vody, druhý den je uvaříme – vodou šetříme, protože v závěru ...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.