Mexická pánev

Když jako přílohu zvolíte tortillu, bude mexická atmosféra dokonalá.

Ingredience
  • 400 g vepřové krkovice
  • půl hrnku fazolí nebo 400 g konzerva fazolí (pak odpadá vaření fazolí)
  • 1 cibule
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • pár fazolkových lusků
  • 3-4 rajčata
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • kořenící směs chilli con carne
  • 1 lžička cukru
  • sůl

Postup:

  1. Fazole přes noc namočíme ve studené vodě a druhý den v jiné neosolené vodě uvaříme. Nebo použijeme fazole konzervované.
  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájený česnek a na malé kousky nakrájené maso. Osolíme, opečeme.
  3. Přidáme protlak a znovu opečeme, okořeníme chilli con carne, podlijeme a dusíme.
  4. Můžeme přidat ještě fazolkové lusky a nakrájená rajčata a udusíme, až je maso měkké.
  5. Pokud je to zapotřebí, můžeme v závěru zahustit troškou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve studené vodě. Provaříme a chuť vyladíme lžičkou cukru.

    Mohlo by vás zajímat