Mexická fazolačka

Zahajujeme vydatnou polévkou… Suroviny a postup: Čtvrt kg bílých fazolí namočíme přes noc do studené vody, druhý den je uvaříme – vodou šetříme, protože v závěru vaření přidáme dobrý hovězí vývar, ještě krátce vaříme a nakonec fazole i s vývarem rozmixujeme a podle chuti osolíme. Na troše oleje orestujeme 1-2 nakrájené cibule a 1-2 nakrájené stroužky česneku, pak přidáme 2-3 nakrájená rajčata a 200 g úhledně krájené šunky, kořeníme římským kmínem. Do tohoto základu pak vmícháme rozmixované fazole, pokud je polévka příliš hustá, přilijeme vývar nebo vodu a necháme přejít var. Chuť můžeme doladit třeba estragonovým octem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A JAROSLAV VAŠÁK!