Mexická polévka
Vydatná, přesto ne těžká polévka.
Ingredience
- 1 kuřecí prsíčka
- 400 g drcených rajčat
- 250-300 g fazolí (buď předem uvařených nebo sterilovaných)
- 150 g sterilované kukuřice
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- 1,5 l drůbežího vývaru, nebo vývaru z bujónové kostky
- trošku chilli koření, sůl
Postup:
- Prsíčka nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji nebo je uvaříme vcelku a pak rozkrájíme.
- Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na oleji, přidáme na plátky nakrájený česnek, osmahneme a vložíme drcená rajčata, protlak a okořeníme chilli. Zalijeme vývarem a povaříme.
- Polovinu fazolí a kukuřice rozmixujeme a zahustíme tím polévku, necháme přejít var.
- Nakonec přidáme druhou polovinu fazolí a kukuřice, předem připravená kuřecí prsíčka a necháme prohřát. Podle chuti dosolíme.
- Na talíři dozdobíme natí jarní cibulky nebo petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.