Masový nákyp
I maso patří do dětského jídelníčku… Suroviny a postup: Na lžičce másla zpěníme trochu nasekané cibulky, přidáme 2-3 lžíce mletého libového vepřového masa, mírně osolíme, okmínujeme, podlijeme vodu a dusíme. V troše mléka namočíme půl nakrájeného rohlíku, vmícháme do masa, přidáme žloutek, petrželku a úplně nakonec vpravíme do hmoty tuhý sníh z bílku. Hmotu dáme do vymazané a vysypané zapékací misky a v předehřáté troubě upečeme, při podávání doplníme čerstvou zeleninou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.