Martinské rohlíky ze šlehačkového těsta
Tady se nešetří peníze, kalorie ani „linie“ Suroviny a postup: Těsto zpracujeme ze 400 g hl. mouky, 250 g hery a 250 ml šlehačky, přidáme špetičku soli, dobře propracujeme, z hladkého těsta pak vyvalujeme placky, krájíme na dílky, plníme a stáčíme do rohlíků. Náplň – podle chuti, můžete vyzkoušet i tzv. šimlíkovou – směs tvarohové a makové náplně. Hotové rohlíky potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A HANA KAUCKÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.