Lukáš Hejlík – herec a foodbloger z Cítolib u Loun

28. březen 2024

Ze seriálu Ošklivka Katka ho známe jako Tomáše Medunu. V Ordinaci v růžové zahradě si zase zahrál lékaře Jáchyma Kalinu. Rodák z Cítolib u Loun Lukáš Hejlík ale není jen hercem. Za sebou má mnoho zajímavých projektů z oblasti literární tvorby a gastronomie.

Narodil se v roce 1980. Absolvoval Obchodní akademii v Lounech a později Vyšší odbornou hereckou školu v pražské Michli.

První divadelní angažmá získal v Českých Budějovicích. Odtud se v roce 2004 přesunul do Městského divadla v Brně. Hostoval také v Opavě.

Filmová kariéra Lukáše Hejlíka začala v roce 2007 snímkem Crash Road. První velkou roli ale získal až nedávno ve filmu Deníček moderního fotra.

Lukáš Hejlík je autorem úspěšného projektu Listování, což je scénické čtení s divadelními prvky. Stovky vystoupení ročně se konají v malých divadlech, knihovnách i ve školách.

Herci se na svých častých cestách republikou potřebují někde najíst, a tak Lukáše Hejlíka napadlo vytvořit gastromapu. Stal se tzv. foodblogerem, který hodnotí restaurace a kavárny. Jeho službu už využívají statisíce lidí.

Otec tří dětí Lukáš Hejlík bydlí v pražských Vršovicích s manželkou, modelkou Veronikou Fašinovou.

autor: Milan Knotek
Spustit audio