Lovosice rozšiřují lesopark Osmička. Chtějí nabídnout obyvatelům nový prostor pro relaxaci a zábavu

22. květen 2018

Práce v lovosickém lesoparku Osmička nekončí. Město tam loni začalo s rozsáhlou obnovou stromů a keřů. Teď už zbývá jen zasít trávu, s čímž se čeká na vhodnější počasí, ale radnice přichází s dalšími změnami.

Město lesopark Osmička rozšíří až k Přívozní ulici. „Chceme rozšířit prostor pro volnočasové aktivity a využít i lokality, které předtím ležely ladem. Jako třeba břeh potoka Modla,“ vysvětluje mluvčí lovosické radnice Ivana Kocánková.

Právě podél břehu potoka povede i jedna z nových cest, která bude končit u lávky ke koupališti, takže lesopark bude nově i propojený s tímto sportovištěm.

Další nové chodníky budou kopírovat cestičky, které si lidé v trávníku už sami vyšlapali. Na nich se začne pracovat podle plánů města koncem léta.

Zvětšování doprovází i další výsadba zhruba třiceti stromů. Cílem je, aby lovosický lesopark nabízel lidem nové možnosti pro trávení volného času. Proto v něm vzniknou také například tři nová grilovací místa.

Radnice chce, aby Osmička nabízela i lepší zázemí pro kulturní akce, takže plánuje i opravu pódia.

Oprava pódia bude stát asi 150 tisíc korun, dalších 45 tisíc pak grilovací místa a na zbývající práce, výsadbu nebo stavbu chodníků, má město vyčleněné 2 miliony korun.

Pokud půjde všechno podle plánu, mělo by vše být hotovo na podzim letošního roku.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio

Související