OBRAZEM: Lovosice mají po půl roce nové autobusové nádraží

22. prosinec 2017

Plocha před vlakovým nádražím v Lovosicích na Litoměřicku patřila posledních šest měsíců stavbařům. Postupně tam vznikalo nové autobusové nádraží celkem za 23 milionů korun. Z toho 18 milionů pokryla evropská dotace.

Lidé museli být poměrně dlouho trpěliví, ale většina z dnešních (22. 12.) prvních cestujících nebo obyvatel města, kteří se na otevření přišli podívat, byla ráda, že je nádraží nové a moderní.

„Je to útulnější, prostornější, hezčí. Rozhodně to uvítám.“ „No, ten půlrok to bylo hrozný, ale dalo se zvládnout.“ To jsou některé reakce prvních cestujících.

Bylo potřeb nejen vystavět nové nádraží, ale i rekonstruovat Žižkovu ulici. Nové nádraží má pět nástupišť, další dvě slouží jako rezervní.

„Je tu nové nádraží, nový informační systém a do budoucna plánujeme i odstavné parkoviště pro zhruba 96 aut. Možná se to podaří už v příštím roce,“ dodává starosta Lovosic Milan Dian z hnutí ANO.

Autobusový systém má i naváděcí systém pro handicapované, aby se bez problémů dostali tam, kam potřebují. Nechybí ani nových 25 parkovacích míst.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio