Losos s mandlemi

Rychle a přitom svátečně…Suroviny a postup: Zapneme troubu na 200 stupňů. Zapékací misku vymažeme částí másla – celkem budeme potřebovat 60 g. Do misky položíme 4 osolené a opepřené porce lososa, 4 lžíce mandlových lupínků smícháme s 80 g hrubě strouhaného ementálu a sekanou petrželkou, mandlovou směs rozdělíme na jednotlivé porce lososa, lehce přitiskneme, poklademe vločkami zbylého másla a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Příloha – vařené brambory, toasty…

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A JARMILA MANDŽUKOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.