Lidé z městského útulku v Děčíně cvičí majitelům psy. Zdarma

12. březen 2016

Sedni, lehni nebo k noze. To jsou základní povely, které by měl zvládnout každý pes. Pokud svého pejska nezvládneme sami naučit správnému chování, můžeme se obrátit na výcvikové kurzy. Jeden takový probíhá i v městském útulku v Děčíně a pro zájemce je zcela zdarma.

„První výcvikový kurz letos začne 26. března. Děláme to vlastně proto, že lidé, kteří si berou z útulku pejska, který má třeba nějaké problémy, s ním potřebují pomoct,“ popisuje vedoucí děčínského útulku Evelína Jahelková.

Výcvikových kurzů se mohou účastnit jak majitelé, kteří si psa vzali z útulku, tak ti, kteří si pořídí psa nebo štěně mimo útulek. Pes musí být v době absolvování kurzu zdravý a s kompletní platnou vakcinací, odblešený a odčervený. Majitelé musí na první lekci předložit platný očkovací průkaz.

Necvičí se na kšírách, ale na pevném obojku a vodítku. „V první řadě se tam pejsek naučí chodit na vodítku, také ty základní povely, chůzi u nohy, a pak přivolání, což je při výchově pejska to nejdůležitější.“ Majitelé pejsků najdou v útulku i základní výcvikové překážky na agility.

Jedna lekce trvá přibližně hodinu a mohou se zde řešit i individuální problémy Výcvikové kurzy si zároveň kladou za cíl neučit jenom psy, ale i jejich majitele, aby věděli, jak správně mají se svým psem komunikovat.

Spustit audio