Lidé v Mostě a v Litvínově mají možnost vybrat si z 6 návrhů, co v obou městech vybudovat a zlepšit

23. říjen 2019 15:13

Obyvatelé Mostu a Litvínova mohli od července do září vymýšlet, co by se mělo v obou městech zlepšit. Vybídla je k tomu společnost Unipetrol, která vítězné návrhy finančně podpoří.

„Sběr hlasů trval zhruba 2 měsíce. Během té doby nám přišlo 260 návrhů,“ říká mluvčí Unipetrolu Pavel Kaidl.

Chemička vybrala spolu s městy 6 návrhů, které se dostaly do finále.

„Prvním je výsadba zeleně ve městě Most, druhým je zřízení veřejné wi-fi sítě a třetím je zbudování parčíku pro pejsky,“ vypočítává mostecké finalisty primátor města Jan Paparega z hnutí ProMost.

V Litvínově budou moci lidé vybírat z obnovení parku u Pilařského rybníka, výstavby skateparku a rekonstrukce části kulturního domu Citadela.

Tak jako v Mostě i v Litvínově se nápady obyvatel vzácně shodly s plány města. Pro radnice ale bylo přínosné číst všechny nápady, se kterými lidé přišli.

„Nejen, že bude ten vítězný návrh finančně podpořen, i ty myšlenky jsou pro nás důležité. Určitě by to bylo zajímavé, kdyby se to stalo tradicí,“ říká starostka Litvínova Kamila Bláhová z hnutí ANO.

Ode dneška tak lidé z Litvínova i Mostu budou až do konce ledna vybírat ze tří finálových projektů v každém městě ten vítězný, na kterém se Unipetrol bude finančně podílet.

Mezi návrhy lidí z obou měst se objevila i nereálná přání – například aby Litvínov koupil Jaromíra Jágra do extraligového hokejového týmu.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související