Krajskou integrovanou jízdenku si budou moci lidé v Mostě a Litvínově koupit až příští rok

17. říjen 2019 14:48

Přestože je Most a Litvínov už přes rok součástí integrované dopravy Ústeckého kraje, cestující v obou městech stále nemohou využívat všech jejích výhod – například cestovat po kraji na jedinou jízdenku.

V mostecké a litvínovské MHD mohou cestující jízdenky integrované dopravy Ústeckého kraje využívat od září loňského roku. Nemohou si je tu ale zakoupit – neumožňuje to odbavovací systém. To by se mělo v roce 2020 změnit.

„Nebude to určitě od ledna. V současné době probíhá přípravná fáze, ladí se věci, kteréé tam chce mít dopravní podnik a to, co chce Ústecký kraj. Technicky to ale už máme připravené,“ shrnuje ředitel litvínovského dopravního podniku Daniel Dunovský.

V příštím roce totiž dopravní podnik teprve vypíše výběrové řízení na dodavatele odbavovacího systému. Stát by měl mezi 20 až 30miliony korun. Dopravní podnik pak bude muset instalovat nová odbavovací zařízení do všech svých vozů.

Zatím není jasné, jestli se proces dokončení integrace dopravy na Mostecku uskuteční přes noc, nebo postupně.

Pro cestující je důležité, že novinky, které v příštím roce přijdou, podle ředitele dopravního podniku Daniela Dunovského zřejmě nezvýší ceny jízdenek.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související