Ledový salát s okurkou
Zeleniny není nikdy dost a saláty jsou dobrým a zdravým zpestřením jídelníčku.
Suroviny:
ledový salát
1 menší salátová okurka nebo dvě větší nakládačky
půl červené papriky nebo kapie
bazalkový olej
sůl
Postup:
1. Salát roztrháme na kousky nebo nakrájíme.
2. Okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo kolečka.
3. Papriku nakrájíme na malé proužky.
4. Promícháme, mírně osolíme a zakápneme bazalkovým olejem. Pokud ho nemáme, vmícháme do trochy dobrého olivového oleje nasekanou bazalku.
5. Podáváme jako předkrm nebo k hlavnímu masovému chodu, s kouskem celozrnného pečiva to může být i lehká večeře.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka