Labudův ježek

Suroviny: 2 balíčky podlouhlých piškotů, 250g másla, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 150g moučkového cukru, 150g mandlí, 2 lžičky práškového kakaa, pár zrnek černé kávy a hrnek uvařené černé kávy (turka).

Postup: Uvařenou kávu přecedíme, abychom měli čistý vývar, do kterého budeme namáčet piškoty z jedné strany a budeme je skládat do takové elipsy. Dva piškoty položíme jako ježčí pacičky, to je takový základ. Tuto vrstvu potřeme krémem (krém vytvoříme tak, že utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, vanilkový cukr, kakao a rum ) a na ni dáme další vrstvu piškotů, už bez nožiček, opět potřeme krémem a takto pokračujeme, dokud nám nevznikne zvíře, vzdáleně se podobající ježkovi, které opět pomažeme krémem. Z mandlí uděláme ostny, z kávových zrnek uděláme oči a nos. Necháme vychladnout v ledničce.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.