Kurz bezpečné jízdy může zachránit život

Někdy se tomu říká “škola smyku“, ale tento název je zavádějící, protože v kurzech bezpečné jízdy se naučíte mnohem víc. Právě teď, před zimou, je nejlepší doba, kdy takový kurz podstoupit. Může to být i zajímavý a originální dárek k vánocům.

„V zahraničí, kde je mimochodem mnohem víc míst, kde se dá kurz bezpečné jízdy absolvovat, jsem se setkal s dámou v letech, která si koupila nový automobil a chtěla v takovém kurzu zjistit, jak se její vůz chová v extrémní situaci, tedy při smyku,“ říká Jan Pechout, z ústeckého BESIPu.

U nás na severu takový kurz získáte na mosteckém Polygonu a v Sosnové na Českolipsku a díky němu si můžete navíc i odečíst trestné body za dřívější přestupky. „Setkal jsem se s řidiči, které po letech řízení automobilu takový dárek naštval, po skončení byli ale doslova nadšení a shodně všichni přiznali, že toho za volantem umí hodně málo,“ dodává Jan Pechout.

Poslechněte si záznam celého rozhovoru nejen o kurzech bezpečné jízdy.Pohodový poslech vám přejí Milan Král a Český rozhlas Sever!

autor: Milan Král
Spustit audio