Kuřecí stehna s nivou a šlehačkou
Vyzkoušejte, nebudete litovat.
Suroviny:
4 stehna
4 brambory
2-3 lžíce másla
4 stroužky česneku
100 g nivy
2 dl šlehačky
grilovací koření
sůl
Postup:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a naklademe do máslem vymazané zapékací mísy.
2. Stehna okořeníme grilovací směsí, můžeme dosolit, ale směsi bývají slané dost. Stehna dáme na bramborové plátky, poklademe je plátky česneku a dáme krátce zapéci.
3. Pak posypeme hrubě strouhanou nivou, zalijeme šlehačkou a dopečeme do měkka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.