Kuřecí stehna na kaparech

Kapary jsou naložená, ještě nerozvitá poupátka keře kapary trnité a dodávají pokrmům zvláštní pikantní chuť.

Suroviny:
kuřecí stehna podle počtu strávníků
sůl
kapary – malá lžička na každé stehno
olej

Postup:

1. Stehna opláchneme, osušíme, mírně osolíme a dáme na olej do pekáčku nebo zapékací mísy.

2. Přidáme kapary, mírně podlijeme, zakryjeme a pečeme ve střední troubě pěkně do měkka. V závěru můžeme odklopit, aby se udělala zlatá kůžička.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.