Kuřecí salát s jablky a ořechy

Třeba vám zbyl kousek pečeného kuřete z nedělního oběda a s přidáním několika málo ingrediencí z něj vykouzlíte náramnou lahůdku!

Suroviny:
200 g kuřecího masa (pečené, grilované)
1-2 jablka
hrstka jader vlašských ořechů
2 lžíce majonézy
1 lžička hořčice plnotučné
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na malé kousky. Jablko nemusíme loupat, stačí vykrojit jádřinec a také nakrájet na malé kousky.

2. Majonézu ochutíme solí, hořčicí a pepřem. Majonézy nedáváme mnoho, jen aby lehce spojila kousky masa a jablek.

3. K nakrájenému masu a jablkům přidáme sekané vlašské ořechy, promícháme s ochucenou majonézou, necháme chvíli proležet a podáváme třeba na listu salátu. S pečivem poslouží i jako lehká letní večeře nebo oběd.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.