Kuřecí salát s jablky a ořechy
Třeba vám zbyl kousek pečeného kuřete z nedělního oběda a s přidáním několika málo ingrediencí z něj vykouzlíte náramnou lahůdku!
Suroviny:
200 g kuřecího masa (pečené, grilované)
1-2 jablka
hrstka jader vlašských ořechů
2 lžíce majonézy
1 lžička hořčice plnotučné
bílý pepř
sůl
Postup:
1. Maso nakrájíme na malé kousky. Jablko nemusíme loupat, stačí vykrojit jádřinec a také nakrájet na malé kousky.
2. Majonézu ochutíme solí, hořčicí a pepřem. Majonézy nedáváme mnoho, jen aby lehce spojila kousky masa a jablek.
3. K nakrájenému masu a jablkům přidáme sekané vlašské ořechy, promícháme s ochucenou majonézou, necháme chvíli proležet a podáváme třeba na listu salátu. S pečivem poslouží i jako lehká letní večeře nebo oběd.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.