Kuřecí rizoto

Rizoto po česku, ale s italským parmazánem.

Ingredience
  • 1-2 kuřecí skelety
  • 1 větší mrkev
  • šálek mraženého hrášku
  • 1,5 šálku rýže
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • parmazán
  • případně pepř

Postup:

  1. Skelety opláchneme a dáme vařit do osolené vody. V závěru přidáme očištěnou mrkev a dovaříme.
  2. 1,5 šálku rýže zalijeme 3 šálky vývaru, přivedeme k varu, pak oheň stáhneme a pod pokličkou dodusíme.
  3. Uvařené a trochu zchladlé skelety obereme, maso nakrájíme na přibližně stejně velké kousky, nakrájíme i mrkev.
  4. Mražený hrášek prohřejeme na másle a všechno smícháme. Kdo má rád ostřejší chuť, lehce pokrm opepří.
  5. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem.

Související

  • České rizoto

    Ital by se možná trochu divil...       

  • Hlívové rizoto

    Hlíva je malý velký přírodní zázrak – posiluje organismus v boji s infekcemi a snižuje hladinu cholesterolu v krvi. A navrch – dobře chutná!

  • Rizoto s játry

    Je to méně obvyklá kombinace, vyzkoušejte!