Kuřecí řízečky pečené nasucho
Pochutnáte si a přitom se vyhnete tukem nasáklému trojobalu.
Suroviny:
4 kuřecí řízky
100 g strouhaného sýra (vyzkoušejte eidam nebo nivu – pak méně solíme)
3 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce bílého jogurtu
3 lžíce hladké mouky
hrstka sekané petrželky
Postup:
1. Řízky opláchneme a osušíme.
2. V misce smícháme hořčici s jogurtem a vložíme do směsi řízky, aby se pěkně celé obalily. Mísu zakryjeme folií a dáme přes noc do ledničky.
3. Strouhaný sýr smícháme s moukou a petrželkou, v této suché směsi postupně obalíme řízky z jogurtovo-hořčičné marinády a klademe je na plech, na pečicí papír.
4. Plech dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 40-45 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka