Kuřecí řízečky pečené nasucho

Pochutnáte si a přitom se vyhnete tukem nasáklému trojobalu.

Suroviny:
4 kuřecí řízky
100 g strouhaného sýra (vyzkoušejte eidam nebo nivu – pak méně solíme)
3 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce bílého jogurtu
3 lžíce hladké mouky
hrstka sekané petrželky

Postup:

1. Řízky opláchneme a osušíme.

2. V misce smícháme hořčici s jogurtem a vložíme do směsi řízky, aby se pěkně celé obalily. Mísu zakryjeme folií a dáme přes noc do ledničky.

3. Strouhaný sýr smícháme s moukou a petrželkou, v této suché směsi postupně obalíme řízky z jogurtovo-hořčičné marinády a klademe je na plech, na pečicí papír.

4. Plech dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 40-45 minut.