Kuřecí prsíčka se zeleninou a bylinkami

Suroviny: Kuřecí prsíčka – 1 ks, 1 červená paprika, 2 střední rajčata, 1-2 stroužky česneku, lžíce tymiánu a rozmarýnu, citron, olivový olej, sůl, rýže.

Postup: Maso, papriku a rajčata nakrájíme na malé kousky, rozehřejeme olej, orestujeme nakrájené maso, pak přidáme papriku a rajčata, na plátky nakrájený česnek a nasekané bylinky, zakapeme citronem a společně dorestujeme. Podáváme s rýží nebo s kuskusem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.