Kuře v podmáslí
Suroviny: 4 kuřecí řízky, 150g mouky, špetka muškátového oříšku, půl lžičky pepře, půlku sušeného česneku rozdrceného, lžičku steakového koření, lžička sladké papriky, sůl, 250ml podmáslí.
Postup: Kuřecí řízky ponoříme do podmáslí a necháme uležet asi 3 hodiny. Mezitím je několikrát obrátíme. Smícháme mouku se všemi ostatními přísadami a okapané kousky masa obalíme v takto ochucené mouce. Smažíme na oleji nebo ve fritovacím hrnci na 180 stupňů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka