Kuře na pekingském zelí

Můžete použít i zelí čínské, raději vždy ty křehké košťálové konce.

Suroviny:

kuřecí prsa

6 listů pekingského nebo čínského zelí

sůl

karí

3 lžíce oleje

Postup:

  1. Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a poprášíme karí kořením.
  2. Na rozehřátém oleji ze všech stran maso opečeme, mírně podlijeme a udusíme do měkka.
  3. V závěru přidáme na proužky nakrájené zelí a už jen krátce podusíme, aby zelí zůstalo lehce chrupavé.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.