Kšandy muže zdobí. Ale jen ty, kteří je umějí nosit

15. červenec 2022

Než odejdete z domova s kšandami, zase se trošku zamyslete. Jsou vidět, nebo je máte schované pod sakem? A pokud vyčnívají, ladí vám s ostatními prvky vašeho outfitu? A hodí se vůbec šle k vaší osobnosti?

Kdybych byl opravdu hodně přísným vyznavačem striktní etikety bez jakýchkoliv trendových kompromisů, řeknu, že kšandy jsou pouhým držadlem kalhot bez opasku, které by neměl nikdo zahlédnout.

Doba už je ale liberální, a tak ani my tak přísní nebudeme. Zvláště ohledně kšand udělám výjimku rád, protože pro gentlemana, který stojí o obdivné pohledy a pochvaly, jsou ideálním řešením. Šle vyjadřují nadhled a silnou osobnost, která se nebojí experimentovat a vyčnívat.

Kšandy mají ale i další výhodu – opticky prodlužují postavu, což jistě ocení jedinci menšího vzrůstu. Opasek totiž tělo subjektivně zkracuje. Pozor ale na jednu věc – šle bychom neměli nosit společně s opaskem a dokonce ani s kalhotami, co mají poutka. Kde ale dnes koupíte kalhoty bez poutek, že?

Mladí hipsteři z velkých měst nosí kšandy ke kalhotám a košilím bez saka a všechno slaďují do jednoho harmonického celku. Mají k dispozici nekonečné množství variant, dokonce i s motýlkem. Některým to velice sluší. My starší bychom měli vědět, že když si bereme kšandy k formálnímu obleku, neměli bychom si sako sundávat.

Šlí je několik druhů. Mají tvar do ypsilon, do x a některé dokonce do H – to ale pak budete vypadat jako návštěvníci October Festu. Ať už nosíte jakékoliv, noste je správně a s hrdostí.

autor: Milan Knotek
Spustit audio