Kroužky pro děti probíhají v Teplicích kvůli protikoronavirovým opatřením v menších skupinkách

23. září 2021

I když ve školách testování žáků na koronavirus skončilo, doklad o bezinfekčnosti děti často potřebují – především v zájmových kroužcích. Třeba v teplickém domě dětí a mládeže se ale snaží rodičům situaci ulehčit, aby testy svých dětí nemuseli řešit. Děti proto rozdělili do menších skupin.

V kroužku počítačové grafiky, který vede Jiří Čonka, právě pracuje pět dětí. V učebně mohou být bez roušky. Podle ředitele teplického Domu dětí a mládeže Aleše Percha totiž nejsou ve skupinách do dvaceti osob zapotřebí ani testy.

V teplickém DDM dělí děti do menších skupin

„My jsme i vyvolali nějaké jednání přes Sdružení domů dětí a mládeže s ministerstvem školství, a tam nám jen potvrdili, že se vracíme ke stavu z června, takže to respektujeme. Pro nás to není žádná enormní zátěž, nemusíme dělat žádné zásadní změny – umíme to přerozdělit, abychom rodiče zbytečně nezatěžovali,“ vysvětluje Perch.

„Vůbec o ničem nevím, nic neregistruju. Nemám o tom žádný přehled a musím říct, že je mi to úplně jedno,“ konstatuje pan Kamil. Bydlí na vesnici u Teplic a své dvě dcery právě přivedl na keramiku.

Na stejný kroužek chodí i dcera Tepličanky Kateřiny Čecháčkové. „Zjišťovala jsem si to a říkali mi, že by měla mít alespoň to prohlášení, že je negativně testovaná,“ shrnuje.

Na chodbě respirátor, na kroužku už povinný není

Do kroužku chovatelů zase doprovází svoji dceru Tomáš Rabas. „Tady v Mladých chovatelích, kam Terezka chodí, testy nepotřebují. Nechtějí je,“ konstatuje.

Mladé chovatele tady vede Simona Chrastná. „Splňuji počet do 20 dětí, tak děti v učebně nemusí mít roušku. Na chodbách by ji měli mít, což všichni vzorně mají. Navíc v počtu do 20 dětí nepotřebují testy,“ vysvětluje.

Pro zaměstnance Domu dětí a mládeže ale podle ředitele Percha platí jiná pravidla – očkování, prodělaná nemoc nebo negativní test.

Spustit audio

Související