Křížem krajem: Zpestřete si Velikonoce procházkou jarním Šluknovskem!

2. duben 2015

Velikonoce trochu jinak můžete prožít, pokud se vydáte na některý z pochodů, který patří do miniseriálu akcí sdružených pod názvem Jarním Šluknovskem. Mezi trasami různých délek si vybere opravdu každý - od pohodářů po extrémisty. Chybět totiž nebude ani tradiční dálkový pochod, jehož délka je opravdu úctyhodná.

„Je to trasa 110 kilometrů. To zas tak pro běžné turisty není, ale myslím si, že se dá říct, že by to každý měl ujít. Někomu to jen trvá déle,“ myslí si jeden z pořadatelů Petr Malý a dodává: „V pátek začíná výkonnostní trasa, v sobotu jsou trasy od padesáti kilometrů až po krátké trasy v Saském Švýcarsku a v neděli to pokračuje krátkými trasami pro rodiny ve Šluknovsku. V pondělí to vyvrcholí společným happeningem, kdy jdou všichni společně…“

Start nejdelší trasy je v pátek Dobkovicích ve 23:00, sobotní trasy do Saského Švýcarska startují z pravého břehu Labe pod Belvederem od 6:30-11:30 a v neděli se vyráží od tělocvičny základní školy v Mikulášovicích.

Cíl je ve Vilémově a těm, kteří mají nějaká zavazadla, je organizátoři do Vilémova dopraví. Ze soboty na neděli se navíc můžete zúčastnit tradiční velikonoční zábavy. Ještě dodejme, že jde už o 22. ročník Jarním Šluknovskem!

Spustit audio