Kreplach
Suroviny: Nádivka - 400g hovězích jater, 3 velké cibule nakrájené nadrobno, 1 natvrdo uvařené a nasekané vajíčko, sůl a pepř. Na těsto - 300g mouky a 1 vejce.
Postup: Hovězí játra upečeme, po vychladnutí je umeleme, přidáme osmahnutou cibuli, vmícháme rozsekané vajíčko, osolíme a opepříme. Z vajíčka, mouky a trochu vody vypracujeme tuhé a vláčné těsto. Tence ho rozválíme na pomoučeném válu a nakrájíme ho na malé čtverce. Do středu vložíme nádivku, přehneme tak, že dostaneme takové třírohé taštičky. Vaříme v osolené vodě 10 minut a potom v rozehřátém tuku po obou stranách osmažíme.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka