Kramfleky z východních Čech
Bramborákové variace paní Martínkové… Suroviny a postup: Připravíme klasické těsto – nastrouháme syrové brambory, přidáme mouku, vejce, česneku podle chuti, majoránku, kmín, trochu pepře a sůl. Nový rozměr bramborák získává obměnami – přídavkem podušených čerstvých hub nebo uzeného masa nebo uzeniny. Pečeme na pánvi na oleji do křupava, podáváme s rajským salátem, zdobíme řeřichou a výborný je i salát ze spařených špenátových listů s chutným dresinkem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A PANÍ MARTÍNKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.