Klášterec nad Ohří se stává turistickým lákadlem. Letošní rok byl rekordní

14. listopad 2015

Bilancování letní sezony bylo letos v Klášterci nad Ohří velmi radostné. Čísla ukázala, že letos v hlavní turistické sezoně přijelo do města nejvíc turistů v historii města.

Hlavní atrakce? Zámek, aquapark a kultura

„Samozřejmě neumíme spočítat každého turistu. Vycházíme z čísel, která nám poskytuje zdejší zámek, lázně nebo infocentrum,“ vysvětluje Radka Hodicová z kláštereckého městského úřadu.

Právě návštěvnost zámku s tradiční expozicí českého porcelánu byla letos větší než loni. Plno hlásily i lázně Evženie, které nabízejí ubytovací kapacity.

„V létě hodně lidí láká náš aquapark,“ říká Hodicová. Podle ní je Klášterec směrem k turistickému ruchu výjimečný tím, že turismus spojuje s kulturou. Festival Klášterecké prameny, který tu pořádá houslový virtuos Jaroslav Svěcený.

„To už je dnes ne regionální, ne republiková, ale mezinárodně vyhlášená akce, na kterou přijíždějí hosté z Německa či Itálie,“ vypočítává Hodicová.

Klášterec nad Ohří

Podobných kulturních akcí se na zámku koná celá řada, ačkoli ani jedna z nich už rozměrů a věhlasu Pramenů nedosahuje.

Mezi lákadla patří i Muzeum hodin nebo příroda

Novým turistickým lákadlem je soukromé Muzeum hodin. Mají tu i hodinky s vodotryskem, a když v roli průvodce potkáte pana majitele, máte o zajímavý zážitek určitě postaráno.

„Turisté si u nás chválí i přírodu. Na jedné straně Krušné hory, na druhé hory Doupovské, řeka Ohře, nabízejí kouzelné možnosti výletů a výšlapů,“ láká Radka Hodicová.

Město se letos zapojilo i do sítě Geofun. Mobilní aplikace nabízí turistům zábavnou formu prohlídky města. Jak moc tahle mobilní hra zafungovala, to ale město neví. „Tady nám trochu chybí zpětná vazba,“ říká Hodicová.

autor: Lenka Šipošová
Spustit audio