Kefírka perníková s jablky
Suroviny: 35 dkg phr. mouky s 1 práškem do perníku a 1 práškem do pečiva, 30 dkg cukru pudru (méně), 2 vejce, 1 a půl dl oleje, 1 celý kefír, 2 lžíce skořice, asi 6 oloupaných a nakrájených jablek, hrst rozinek, tuk a mouka na plech.
Postup: Smícháme sypké přísady – mouku s prášky a cukrem, vlijeme kefír, olej a přidáme vejce. Zamícháme, přidáme kostičky jablek, skořici a rozinky, vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a zvolna pečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, HANKA STROBACHOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.