Kaštanové pyré
Výtečná maďarská specialita...
Suroviny: 500 g uvařených a prolisovaných kaštanů, 100 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, čokoláda a šlehačka.
Pracovní postup: Kaštanovou hmotu smícháme s cukrem a rumem a protlačujeme sítem s většími oky, aby do misky padaly tenké nudličky, které pak ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU ALENA SPĚVÁKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.