Kaštanové pyré

Výtečná maďarská specialita...

Suroviny: 500 g uvařených a prolisovaných kaštanů, 100 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, čokoláda a šlehačka.

Pracovní postup: Kaštanovou hmotu smícháme s cukrem a rumem a protlačujeme sítem s většími oky, aby do misky padaly tenké nudličky, které pak ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU ALENA SPĚVÁKOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.