Kapustový nákyp

Nemusejí to být vždycky jen kapustové karbanátky…

Ingredience
  • 1 menší kapusta
  • 300-400 g uzeného masa nebo uzeniny
  • 3-4 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 80-100 g strouhanky
  • sůl, pepř a trochu tuku do zapékací mísy

Postup:

  1. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme košťál, dáme vařit do osolené vody.
  2. Maso nebo uzeninu nakrájíme na drobné kousky, česnek utřeme.
  3. Uvařenou kapustu rozsekáme najemno, přidáme vejce, maso, česnek, strouhanku a podle chuti opepříme a případně dosolíme.
  4. Hmotu přemístíme do tukem vymazané zapékací mísy nebo do jednoporcových misek a ve vyhřáté troubě zapečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.