Kapustový nákyp
Nemusejí to být vždycky jen kapustové karbanátky…
Ingredience
- 1 menší kapusta
- 300-400 g uzeného masa nebo uzeniny
- 3-4 stroužky česneku
- 3 vejce
- 80-100 g strouhanky
- sůl, pepř a trochu tuku do zapékací mísy
Postup:
- Kapustu rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme košťál, dáme vařit do osolené vody.
- Maso nebo uzeninu nakrájíme na drobné kousky, česnek utřeme.
- Uvařenou kapustu rozsekáme najemno, přidáme vejce, maso, česnek, strouhanku a podle chuti opepříme a případně dosolíme.
- Hmotu přemístíme do tukem vymazané zapékací mísy nebo do jednoporcových misek a ve vyhřáté troubě zapečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.