Kapustová polévka

Nemusejí to být vždycky jen kapustové karbanátky.

Suroviny:
1 malá kapusta
1 cibule
100 g uzeného masa (případně uzenina)
2 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
1,5 litru vývaru nebo vody
česnek
pepř
sůl

Postup:

1. Na lžíci sádla usmažíme do růžova nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou kapustu, opepříme, krátce podusíme a zalijeme vývarem. Pokud použijeme vodu, musíme osolit.

2. Zatímco se kapusta vaří, připravíme ze lžíce sádla a mouky jíšku, kterou nakonec polévku zahustíme. Dietnější variace – můžeme zahustit hrstkou jemných ovesných vloček. Povaříme.

3. Do hotové polévky nadrobno nakrájíme uzené maso a ochutíme utřeným česnekem.

4. Omáčku pak zaprášíme, ještě podusíme, přilijeme trochu horké vody a provaříme. Rozmixujeme a přeléváme s ní plátky masa.