„Kachna“ pro jednoho
Samozřejmě vynásobte počtem strávníků.
Suroviny:
1 kuřecí stehno nebo čtvrtka
1 hrnek kysaného zelí
půl cibule
40 g špeku
malá sklenka černého piva
sůl
kmín
Postup:
- Stehno opláchneme, osušíme, osolíme a okmínujeme.
- Zapékací mísu vyložíme tenkými plátky špeku, položíme na ně kysané zelí smíchané s nakrájenou cibulí a nakonec tam položíme připravené kuřecí stehno.
- Mírně podlijeme černým pivem, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby péct.
- Když je maso měkké, odklopíme a necháme upéct kůžičku do zlatova. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.