„Kachna“ pro jednoho
Samozřejmě vynásobte počtem strávníků.
Suroviny:
1 kuřecí stehno nebo čtvrtka
1 hrnek kysaného zelí
půl cibule
40 g špeku
malá sklenka černého piva
sůl
kmín
Postup:
- Stehno opláchneme, osušíme, osolíme a okmínujeme.
- Zapékací mísu vyložíme tenkými plátky špeku, položíme na ně kysané zelí smíchané s nakrájenou cibulí a nakonec tam položíme připravené kuřecí stehno.
- Mírně podlijeme černým pivem, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby péct.
- Když je maso měkké, odklopíme a necháme upéct kůžičku do zlatova. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka