Jarní očistná kůra vás postaví na nohy!

2. duben 2015

Naši předkové nejenže znali projevy jarní únavy, ale podvědomě se jí snažili i předcházet. Krom dostatečného odpočinku také úpravou stravování. Dokladem toho je velmi rozšířený předvelikonční půst.

Odlehčená strava bez masa, tuku, alkoholu a bílé mouky je velmi oblíbený, a také dost prospěšný způsob. Někdo lidé drží půst naprostý – tedy komplet bez příjmu potravy, jen se zeleninovými šťávami.

Pokud ale nejste trénovaní, rozhodně si takový způsob očisty odepřete a zvolte způsob, který můžete praktikovat nejen teď na jaře, ale celoročně - jeden den v týdnu omezte jídelníček čistě na zeleninu a ovoce a dostatek tekutin – nejlépe vody a bylinných čajů. Uvidíte, jak pookřejete!


Na pomoc při detoxikaci můžete sáhnout po dalším triku našich předků – ti v době pučení získávali březovou mízu, kterou popíjeli. Není nutno navrtávat březové kmeny, stačí zajít do některé z prodejen zdravé výživy nebo se podívat na internet a březovou šťávu zakoupit. Polévková lžíce denně zcela postačí, abyste za pár dní pocítili pozitivní účinky.

autor: Jindra Moravcová
Spustit audio