Jahody ve víně

A když je jahod hodně… Suroviny a postup: Opláchneme a necháme okapat 2 kg pěkných jahod. Svaříme 1 kg cukru krystalu s půl litrem vody a čtvrt litrem červeného vína, do nálevu dáme jahody a necháme několikrát přejít var, pak je ocedíme a naskládáme do čistě vymytých sklenic. Šťávu ještě povaříme, aby zhoustla, necháme ji prochladnout a zalijeme s ní jahody. Přikryjeme víčky, druhý den pak víčka dotáhneme a sterilujeme při 75 stupních asi 10 minut.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.