Jahody ve víně
A když je jahod hodně… Suroviny a postup: Opláchneme a necháme okapat 2 kg pěkných jahod. Svaříme 1 kg cukru krystalu s půl litrem vody a čtvrt litrem červeného vína, do nálevu dáme jahody a necháme několikrát přejít var, pak je ocedíme a naskládáme do čistě vymytých sklenic. Šťávu ještě povaříme, aby zhoustla, necháme ji prochladnout a zalijeme s ní jahody. Přikryjeme víčky, druhý den pak víčka dotáhneme a sterilujeme při 75 stupních asi 10 minut.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.