Jáhlová bábovka
Čekáte návštěvu? Překvapte ji bábovkou...
Suroviny: 400 g uvařených vystydlých brambor, 200 g jahelné hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, 80 g hery nebo másla, 80-100 g cukru moučky, 2 vajíčka, 1/4 l mléka, hrst ořechů, 1 vanilkový cukr, asi půl prášku do pečiva, rozinky a jiné suché ovoce nakrájené na malé kousky, strouhaná citronová kůra a skořice.
Pracovní postup: Vejce našleháme s tukem a cukrem, postupně a střídavě vmícháme jemně nastrouhané vařené studené brambory, mouky s práškem a sušené ovoce a strouhané ořechy. Formu vymažeme a vysypeme moukou, dáme do ní těsto a v předehřáté troubě upečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.