Indické hovězí s rýží
Je to takový kříženec mezi německým eintopfem a indickým pokrmem.
Suroviny:
400 g zadního hovězího masa
400 g rýže
1velká cibule
3 lžíce másla
2 lžíce rozinek
hrstka mandlí – spařených, oloupaných a nakrájených
lžíce karí koření
kousek celé skořice
1 bobkový list
1 lžíce rajského protlaku
sůl
půl lžičky cukru
Postup:
1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky.
2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme nakrájené maso a ze všech stran opečeme. Pak přidáme karí, půl lžičky cukru, skořici, bobkový list, lžíci protlaku, osolíme, podlijeme vodou a dusíme.
3. Když je maso skoro měkké, přidáme propláchnutou rýži, opláchnuté rozinky, nakrájené mandle a zalijeme vodou - jeden a půl objemu rýže. V troubě dodusíme – stačí 30 minut. Drahé a tužší hovězí můžeme nahradit kuřecím masem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.