Hovězí pečeně po burgundsku

Suroviny: Půl kg zadního hovězího masa, 4-5 lžic sádla, čtvrt kg kořenové zeleniny (směs mrkev, celer, petržel), 1 cibule, 3 lžíce másla, 2-3 lžíce hladké mouky, čtvrt litru červeného vína, sůl, pepř, petrželka.

Postup: Zeleninu ve větších kouscích uvaříme. Maso opečeme na sádle, vyndáme ho, na sádle pak osmahneme nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem ze zeleniny a vínem, povaříme. Přidáme opečené maso, sůl, pepř a pod pokličkou v troubě udusíme do měkka. Uvařenou zeleninu nakrájíme na úhledné kousky, ještě ji orestujeme na másle, navršíme ji na porce masa, přelijeme omáčkou, posypeme petrželkou. Příloha – těstoviny.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, VLASTA BURIAN A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.