Harula

První pozdrav ze slovenské kuchyně...

Suroviny: Asi půl kg brambor, 5 dkg hladké mouky, malá cibule, 1 vejce, česnek, pepř, sůl, majoránka, brynza, sádlo do pekáčku.

Pracovní postup: Brambory oloupeme, nastrouháme, přistrouháme k nim cibuli, rozklepneme do toho vejce, okořeníme česnekem utřeným se solí, pepřem a rozemnutou majoránkou. Zamícháme, rozprostřeme do vymazaného pekáčku a pěkně do zlatova upečeme. Na talíři posypeme rozdrobenou brynzou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU ALENA SVATOŠOVÁ Z KRÁSNÉ LÍPY!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.