Harula
První pozdrav ze slovenské kuchyně...
Suroviny: Asi půl kg brambor, 5 dkg hladké mouky, malá cibule, 1 vejce, česnek, pepř, sůl, majoránka, brynza, sádlo do pekáčku.
Pracovní postup: Brambory oloupeme, nastrouháme, přistrouháme k nim cibuli, rozklepneme do toho vejce, okořeníme česnekem utřeným se solí, pepřem a rozemnutou majoránkou. Zamícháme, rozprostřeme do vymazaného pekáčku a pěkně do zlatova upečeme. Na talíři posypeme rozdrobenou brynzou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU ALENA SVATOŠOVÁ Z KRÁSNÉ LÍPY!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.