Harula

První pozdrav ze slovenské kuchyně...

Suroviny: Asi půl kg brambor, 5 dkg hladké mouky, malá cibule, 1 vejce, česnek, pepř, sůl, majoránka, brynza, sádlo do pekáčku.

Pracovní postup: Brambory oloupeme, nastrouháme, přistrouháme k nim cibuli, rozklepneme do toho vejce, okořeníme česnekem utřeným se solí, pepřem a rozemnutou majoránkou. Zamícháme, rozprostřeme do vymazaného pekáčku a pěkně do zlatova upečeme. Na talíři posypeme rozdrobenou brynzou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU ALENA SVATOŠOVÁ Z KRÁSNÉ LÍPY!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.