Guláš z hlívy

Hlíva je dřevokazná houba, což nezní nijak zvlášť chutně. Ale chutná dobře a navíc – obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek.

Suroviny:
1 vanička hlívy (250 g)
1 větší cibule
1 světlá paprika (může být i mírně pálivá)
2 rajčata
mletá sladká paprika
vývar nebo slepičí bujonová kostka
trochu hladké mouky
2 lžíce oleje

Postup:

1. Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme nakrájenou hlívu a osmahneme.

2. Poprášíme sladkou mletou paprikou, přilijeme trochu vývaru nebo vody s bujonovou kostkou a dusíme. Po asi půlhodince přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme do měkka.

3. Podle potřeby zahustíme trochou mouky rozkvedlané v šálku studené vody a ještě asi 10 minut povaříme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem, zkusit můžete i těstoviny nebo rýži – podle chuti.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.