Guláš na způsob zvěřiny
Není zvěřina po ruce? Udělejte si guláš "jako"... Suroviny a postup:Na troše oleje zpěníme nadrobno nakrájenou 1 cibuli, rozpustíme 60 g nakrájené slaniny, vložíme na kousky nakrájených 700 g hovězí kližky, osolíme, opepříme a dusíme, až se šťáva z masa vydusí. Pak podlijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme jemně nastrouhanou zeleninu (1 mrkev a 1 střední celer), lžičku kremžské hořčice a lžíci rybízové zavařeniny, podusíme, přilijeme 1 dl červeného vína, pak 8 lžic kysané smetany, promícháme, prohřejeme, už nevaříme. Podáváme s houskovými knedlíky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A VLADIMÍR NAJMAN!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka