Gratinované maliny
Suroviny: 200 g tvarohu, 50 g cukru moučka, 100 ml zakysané smetana, 2 kapky vanilkové esence, 50 g přírodního cukr, 300 g čerstvých či mražených maliny.
Postup: Maliny vložíme do ohnivzdorných misek. Tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a 2 kapky vanilkové esence vložíme do mísy a vyšleháme dohladka. Tvarohovou směs naneseme na maliny. Vršek dezertu poprašíme přírodním cukrem a misky dáme tak na 2 - 3 minuty pod gril. Až cukr zkaramelizuje, je hotovo. Nakonec dezert dozdobíme čerstvým ovocem a můžeme podávat.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.