Gratinované maliny
Suroviny: 200 g tvarohu, 50 g cukru moučka, 100 ml zakysané smetana, 2 kapky vanilkové esence, 50 g přírodního cukr, 300 g čerstvých či mražených maliny.
Postup: Maliny vložíme do ohnivzdorných misek. Tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a 2 kapky vanilkové esence vložíme do mísy a vyšleháme dohladka. Tvarohovou směs naneseme na maliny. Vršek dezertu poprašíme přírodním cukrem a misky dáme tak na 2 - 3 minuty pod gril. Až cukr zkaramelizuje, je hotovo. Nakonec dezert dozdobíme čerstvým ovocem a můžeme podávat.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka