Filmové kalendárium: Milan

18. červen 2017
Filmové kalendárium

Dnes tu zase jednou máme velmi oblíbené, milé jméno. Díky němu se na okamžik vrátíme do „socíku“, a pak na vojnu a na gympl. Je 18. června a svátek má Milan.

Náš první dnešní Milan je ze seriálu Vyprávěj. Opravdu tam to jméno zaznělo, ovšem nikoli jako postava, ale něžné oslovení Karlova břicha. Přesvědčte se:

Prokázat svou fyzičku se Karel rozhodl ve 20. díle první řady, který nás měl zavést do 70. let. A to je doba, kdy by se klidně mohl odehrávat také děj vojenského představení divadla Sklep s názvem Mlýny.

Jméno Milan u nás od rodičů dostalo přes 110 tisíc mužů. Pokud se u nás na severu vypravíte do velkých měst, jako je Ústí nebo Liberec, zaručeně jich tam najdete kolem patnácti set. Ovšem ve vztahu k počtu obyvatel vyhraje tentokrát Frýdlant - tam vychází jeden Milan na 134 jiné lidi.


Milanům všechno nejlepší!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.