Fazolkový salát
Suroviny: Půl kg fazolových lusků, 100 g ovčího sýra, 100 g zelených plněných oliv, 2-3 cibule, 3-4 citrony, 2 lžíce olivového oleje, sůl a čerstvě mletý pepř.
Postup: Lusky překrájíme, uvaříme v osolené vodě, ocedíme a prolijeme studenou vodou, necháme vystydnout. Olivy nakrájíme, smícháme se studenými lusky. Cibuli nadrobno nakrájíme, osolíme, vymačkáme do ní citrónovou šťávu, přikápneme olej a vmícháme vše do fazolek, povrch postrouháme ovčím sýrem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka