Fazolačka

Polévka je grunt... a ty maďarské stojí za to...

Suroviny a postup:2 hrnky bílých fazolí přes noc namočíme ve studené vodě, druhý den přidáme 2 bobkové listy a uvaříme do měkka - nesolíme. Na lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky a za stálého míchání usmažíme na světlou jíšku. Pak ji poprášíme sladkou mletou paprikou, promícháme, vlijeme hrnek horké vody, ve které se vařily fazole, znovu dobře promícháme a vše vlijeme do uvařených fazolí s vodou. Teprve teď podle chuti osolíme, přidáme na kolečka nakrájenou nožičku klobásy a ještě aspoň čtvrt hodiny povaříme. Nakonec chuť doladíme octem a dobrou kysanou smetanou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!