Fazolačka
Polévka je grunt... a ty maďarské stojí za to...
Suroviny a postup:2 hrnky bílých fazolí přes noc namočíme ve studené vodě, druhý den přidáme 2 bobkové listy a uvaříme do měkka - nesolíme. Na lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky a za stálého míchání usmažíme na světlou jíšku. Pak ji poprášíme sladkou mletou paprikou, promícháme, vlijeme hrnek horké vody, ve které se vařily fazole, znovu dobře promícháme a vše vlijeme do uvařených fazolí s vodou. Teprve teď podle chuti osolíme, přidáme na kolečka nakrájenou nožičku klobásy a ještě aspoň čtvrt hodiny povaříme. Nakonec chuť doladíme octem a dobrou kysanou smetanou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.